zaterdag 11 februari 2012

Geruchten op internet: 'Kim Jong-un vermoord'

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zou vermoord zijn in China. Dit hardnekkige gerucht beheerst nu al enkele uren Twitter en de vergelijkbare Chinese site Weibo. Veel internationale media melden vanavond de geruchtenstroom, maar bevestiging van het nieuws blijft uit.

Op de berichtensites zingt, volgens een vertaling van persbureau Reuters, de volgende melding rond: 'Noord-Korea's hoogste leider Kim Jong-un is vanochtend in Bejing, 2.45 uur lokale tijd vermoord door onbekende mensen nadat deze hebben ingebroken in een woning waar hij zich bevond. De inbrekers zijn vervolgens doodgeschoten door bodyguards van de leider.'

Andere internetters melden op hun beurt dat Jong-un niet dood zou zijn, maar wel op de vlucht is geslagen na een aanval op de Noord-Koreaanse ambassade in Peking. Het zou gaan om het begin van een staatsgreep. Rond de ambassade zouden tientallen auto's zijn gesignaleerd.
De 28-jarige Kim Jong-un volgde onlangs zijn vader op, de legendarische Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il, die eind december overleed.

Bron de Volkskrant.
Lees meer: Kim Jong Un dood? Daar is geen bewijs voor.

1 opmerking: