zondag 16 oktober 2011

Herman Cain: Mijn voorkeur ligt bij zwarte Amerikaan

De republikeinse presidentskandidaat Herman Cain zei afgelopen zondag dat ras absoluut geen factor is voor de campagne in 2012, En dat de steun die hij krijgt van kiezers gebaseerd moet zijn op de ideeen die hij heeft en dat huidskleur geen rol moet spelen.

Hij verscheen in Meet the press van NBC en hij haalde daar aan dat zijn voorkeur ligt bij "Zwarte Amerikaan" en niet bij "Afro Amerikaan". Cains ras is het doelwit van vooraanstaande zwarte leiders en andere commentatoren die hem aanvallen en verwijten dat hij niet authentiek zwart is vanwege zijn conservatieve politiek.

Al Sharpton. Een baptistische dominee en politiek activist uit New York, En die in 2004 kandidaat is geweest tijdens de voorverkiezingen bij de democratische partij. Zei verleden week vrijdag dat het niet uit maakt hoe zwart Herman Cain is omdat zijn conservatieve standpunten fundamenteel op gespannen voet staan met de rest van de zwarte gemeenschap en dat blanke mensen hem alleen maar mogen omdat hij zegt wat ze graag willen horen.



"Mijn oorsprong is inderdaad terug te lijden uit de slaventijd van dit land. Ja mijn voorouders komen uit Afrika.
Maar de wortels van mijn erfgoed ligt in de verenigde staten van Amerika.Dus ik beschouw mezelf als een zwarte Amerikaan". Zei Cain.

Geinterviewd door gastheer David Gregory, Die een analyse gaf over zijn 9-9-9 belasting plan. Zei Cain" Dat het voorstel sommige mensen meer zou gaan kosten, Maar dat het de onzichtbare belastingen elimineert die de prijzen van goederen alleen maar duurder maakt".

"Sommige mensen zullen meer betalen maar de meeste mensen zullen minder gaan betalen. Dat is mijn argument"  Zei Cain. De mensen die meer gaan betalen zijn de gene die alleen maar nieuwe spullen kopen.
De nationale omzettingsbelasting is alleen van toepassing op nieuwe goederen. Niet op gebruikte goederen. En daar profiteren armere mensen van".



Gevraagd over wat zijn opvattingen zijn over zijn buitenland beleid. Zei Cain dat hij de werken leest van John Bolton, De voormalig minister van buitenlandse zaken Henry Kissinger, En K.T. Mcfarland.Dat de oorlog in Irak geen fout was, En dat hij zal doen wat zijn generaals hem bevelen in landen waar ze oorlog hebben Op de vraag of hij zichzelf zou omschrijven als neoconservatief, Wat in het bijzonder omarmd werd door voormalig President George Bush leek het er even op dat Cain niet wist waar hij het over had.

"Ik weet niet precies wat je bedoelt met neoconservatief. Ja in ben conservatief. Neoconservatisme plakt je een label op en stopt je in een doos". Zei Cain.
Gregory vroeg: "Maar je bent toch wel bekend met de neoconservatieve beweging"?
"Ik ben niet bekend met de neoconservatieve beweging. Ik ben bekend met de conservatieve beweging. En laat ik de definitie van conservatisme even geven. Minder belastingen, Minder overheid en meer individuele verantwoordelijkheid".



Cain zei ook dat een opmerking die hij afgelopen zaterdag tijdens zijn campagne maakte over hoe Amerika zijn grens met Mexico zou moeten beveiligen een grapje was. Hij zei tijdens die campagne dat ze een 20 kilometer lang hek moeten bouwen die onder stroom staat met Engelse en  Spaanse bordjes waarop de waarschuwing staat "Het zal je doden".

"Dat is natuurlijk geen serieus plan". Zei hij. Hij voegde eraan toe dat het oplossen voor het probleem van illegale immigratie een combinatie zou moeten zijn van een fysieke barriere, Betere technologie, Amerikaanse troepen, En meer vrijheid voor staten die dat willen doen wat de federale overheid niet kan. 

Cain vermaakte zijn voorstanders tijdens een bijeenkomst afgelopen zaterdag toen de generators van zijn geluidssysteem even uitvielen. De presidentskandidaat die lange tijd ook gospelzanger is geweest liet een geinproviseerde versie horen van "The Impossible Dream" van Peter O Toole.



Eerde deze week liet Cain zich ook al uit over de occupy beweging waarin hij ze als hypocriet neerzette die alleen maar cadeautjes willen hebben.

Bekijk hier het hele interview die Cain gaf bij Meet the Press.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten