zaterdag 8 oktober 2011

Het Vaticaanse pact met de Islam


Vijf jaar na de controversiële toespraak van Paus Benedictus XVI over de islam in Regensburg heeft de Rooms Katholieke Kerk een 180 graden ommezwaai gemaakt en is er een onheilig samenwerkingspact ontstaan tussen het Vaticaan en de islam, waarbij de met name door moslims vervolgde christelijke minderheden in het Midden Oosten volkomen worden genegeerd en aan hun lot worden overgelaten, en de joodse staat Israël de schuld van alle problemen in de regio krijgt. 

Op 12 september 2006 baarde Joseph Ratzinger opzien toen hij zei dat de god van de moslims onredelijk is en hij tevens de jihad en het gebruik van geweld in naam van de Koran scherp veroordeelde. Het bleek de eerste en enige keer te zijn dat de paus over sommige aspecten van de islam de waarheid sprak en het onmiskenbare verband tussen islam en geweld tegen andersdenkenden aan de kaak stelde.
De reactie van de islamitische wereld was voorspelbaar: dreigementen, rellen, en natuurlijk geweld. Over de hele wereld eisten moslimleiders excuses van de paus. In de Palestijnse gebieden werden kerken en christenen aangevallen, in Somalië werd een Italiaanse non geëxecuteerd en in Irak werd een Syrische orthodoxe priester onthoofd. Op islamitische forums werd de paus afgebeeld als Dracula, werd opgeroepen om hem af te slachten en werd hij de 'varkensknecht van het kruis' genoemd. De Iraanse opperleider ayatollah Khameni sprak van het 'complot van de kruisvaarders' en de Moslim Broederschap dreigde met 'reacties die erger zijn dan die na de Deense (Mohammed) cartoons'. De paus bezweek onder de grote druk en bood zijn excuses aan, in de hoop meer geweld te voorkomen. 
Rome gecapituleerd 

Vorige week bracht Benedictus XVI opnieuw een bezoek aan Duitsland, maar deze keer had hij een totaal andere agenda. Vijf jaar na Regensburg blijkt Rome gecapituleerd te hebben en is het Vaticaan een pro-islamitische koers ingeslagen. In een recent boek betuigde de paus zijn spijt over zijn toespraak in Regensburg en noemde Tarcisio Bertone, de minister van Buitenlandse Zaken van het Vaticaan, deze rede over de islam zelfs al een 'oudheidkundig overblijfsel'.

'De basishouding ten opzichte van de militante islam lijken nu angstvallig veel op de Vaticaanse diplomatieke houding tegenover het communisme in de laatste 25 jaar van de koude oorlog,' constateert George Weigel, een toonaangevende Amerikaanse schrijver over het Vaticaan. In de nieuwe agenda probeert Rome 'politieke tegemoetkomingen aan islamitische staten te doen en een krachtige publieke veroordeling van de islamistische en jihadistische ideologie te vermijden.



Toenadering Vaticaan - Iran

Na Regensburg benoemde de paus de pro-islamitische kardinaal Jean-Louis Tauran tot hoofd van de Pontificale Raad voor Interreligieuze Dialoog. Recent bracht zelfs een delegatie islamitische geestelijken van de Iraanse Consultatieve Vergadering een bezoek aan het Vaticaan, en werd aartsbisschop Edmond Farhat naar Teheran gestuurd om daar deel te nemen aan de 'internationale conferentie over de wereldwijde campagne tegen het terrorisme'.
Al in de herfst van 2010 ontmoetten gezanten van het Vaticaan in Teheran moslimleiders voor een 'interreligieuze dialoog'. Hier prees kardinaal Tauran de 'hartelijke geest' van Iran en de 'vriendelijke Ahmadinejad'. Vorige maand publiceerde het Vaticaan een brief van kardinaal Tauran, gericht aan zijn 'beste moslimvrienden', waarin hij schreef een alliantie met de islam te willen vormen tegen het atheïsme.

Paus ontmoet gevaarlijke islamist Ramadan

In 2008 organiseerde het Vaticaan het eerste driedaagse forum met islamitische leiders. De paus ontmoette toen één van de gevaarlijkste islamistische leiders in het Westen: Tariq Ramadan, de kleinzoon van Moslim Broederschap oprichter Hassan al-Banna. Ramadan is een Zwitserse geestelijke die het bestaansrecht van Israël ontkent en die vanwege zijn banden met extremisten de toegang tot de Verenigde Staten is ontzegd. Dit is dezelfde Ramadan die in 2006 op hoge kosten van de gemeenschap -namelijk 200.000 euro per jaar voor één dag per week, en 400.000 euro extra voor debatten en wijkbezoeken- een gasthoogleraarschap aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam kreeg en in dienst trad als adviseur integratie van de gemeente Rotterdam.

Vaticaan wil nieuwe moskeeën in Europa 

In mei 2011 verklaarde bisschop Mariano Crociata dat het Vaticaan voorstander is van de bouw van nieuwe moskeeën in Europa. Een maand later was er in Turijn een ontmoeting tussen de Europese bisschoppen en Europese moslims (ook hier was kardinaal Tauran aanwezig) en werd de noodzaak voor een 'progressieve culturisering van de islam in Europa' onderstreept. Ondanks het feit dat de Amerikaanse Commissie voor Religieuze Vrijheid Egypte voor het eerst op de lijst van landen met de 'allerergste christenvervolgingen' plaatste, ontving de Comunione e Liberazione, één van de invloedrijkste bewegingen in de Katholieke Kerk, in september een senior leider van de Moslim Broederschap die de president is van Al Azhar, de belangrijkste islamitische universiteit in Caïro.

Israël slachtoffer van pro-islam koers Vaticaan

Voor de hand liggend slachtoffer van de nieuwe pro-islamitische koers van het Vaticaan is de joodse staat Israël. In januari 2009 marcheerden duizenden moslims naar de kathedraal in Milaan, verbrandden daar Israëlische vlaggen en scandeerden antisemitische slogans. Joaquin Navarro-Valls, die 22 jaar lang de woordvoerder van de vorig paus was, verdedigde dit echter als zijnde 'vrijheid van meningsuiting'.
Een paar maanden later bracht Benedictus een bezoek aan Bethlehem. Door de Palestijnse etnische zuiveringen is het aantal christenen in Bethlehem gedaald van een meerderheid naar minder dan 20%. Benedictus had de bomaanslagen, schietpartijen en andere islamitische aanvallen op christenen, zoals de brute moord op de eigenaar van een Bijbelwinkel in Gaza, kunnen veroordelen, maar deed dat niet. De paus bracht juist een boodschap van solidariteit met de Palestijnen, stond zij aan zij met PA leider Abbas en zweeg in alle talen over het lijden van de 3000 christenen op de door Hamas gecontroleerde Gazastrook. Tevens gaf hij op misleidende wijze het afscheidingshek en de Israëlische 'bezetting' de schuld van alle ellende.
Enkele weken later vond de racistische Durban-II conferentie plaats. Op de eerste dag van de conferentie veroordeelde de Iraanse president Ahmadinejad Israël als 'volkomen racistische' staat en zette hij vraagtekens bij de Holocaust. Op dat moment verlieten alle Europese delegaties de zaal, maar die van het Vaticaan bleef zwijgend zitten (net zoals het Vaticaan tijdens de Tweede Wereldoorlog zweeg over de concentratiekampen en de gruwelijke genocide op de joden).

Vaticaan samen met islam tegen Israël

Tijdens de historische Vaticaanse synode over het Midden Oosten in de herfst van 2010 werd er niet één woord gewijd aan de virulente wereldwijde vervolging van christenen door moslims. Integendeel, de Katholieke Kerk deed alle moeite om begrip te tonen voor de 'grieven' van de moslims, speciaal degenen die zijn gericht tegen het 'Zionisme' - een woord dat destijds in het Nazisme en nu in de islam, politiek 'links' en dus ook het Vaticaan als het symbool van het kwaad wordt gezien.
Naast Irak was Israël dan ook het enige land dat de wind van voren kreeg. Patriarch Antonius Naguib, de afgevaardigde van de Egyptische Koptische kerk, sprak zijn solidariteit uit met de situatie van de Palestijnen en impliceerde dat enkel Israël schuldig is aan de opkomst van het islamitische fundamentalisme. De hele synode stond overigens bol van heftige en radicale anti-joodse verklaringen, zowel ten aanzien van politieke als theologische kwesties.
Christenvervolgingen doodgezwegen 

Door intimidatie en geweld is de islam er niet alleen in geslaagd om kritiek op de islam, maar ook alle verwijzingen naar de dagelijkse grove vervolgingen van christenen in de moslimwereld door het Vaticaan te doen verstommen. Van de circa 100.000 christenen die jaarlijks worden omgebracht vanwege hun geloof wordt 80% vermoord door moslims. Vooral de laatste jaren staan christenen in sterk toenemende mate bloot aan bomaanslagen, moordpogingen, martelpraktijken en verkrachtingen en worden velen van hen gevangen gezet of verbannen. De wortels van het christendom in het Midden Oosten worden letterlijk uitgeroeid.
Toen in de afgelopen winter in Egypte weer eens christenen werden vermoord door moslims verklaarden het Vaticaan en kardinaal Tauran enkel dat 'woede vermeden' moest worden en werd de rol van de islam in de moorden gebagatelliseerd. In Egypte zijn de moslims na de revolutie weer overgegaan tot de orde van de dag. Afgelopen vrijdag werd in een dorp in het Aswan district, zo'n 800 kilometer ten zuiden van Caïro, opnieuw een Koptische kerk in brand gestoken en hielden moslims een pogrom achtige roof- en plundertocht langs de winkels van christenen. 'Wij zullen geen enkele christen in dit land overlaten', beloofde een bende Salafistische moslims vorige maand (2).
In de zomer van 2010 werd bisschop Luigi Padovese, president van de Katholieke Episcopale conferentie in Turkije, in Iskenderun afgeslacht door islamitische fanatiekelingen. Dit gebeurde één dag voor het pauselijke bezoek aan Cyprus. De paus wees het idee dat de moord ook maar iets met religie van doen had, echter ogenblikkelijk van de hand.

Morele misdaad

In Turkije is het aantal christenen gedaald van 2 miljoen naar 85.000; in Syrië van 50% naar 4%, in Jordanië van 18% naar 2%. Bijna twee derde van de 500.000 christenen in Baghdad zijn gevlucht of werden vermoord. In Libanon zijn er door de vervolging van zowel Soenitische als Shi'itische moslims nog maar een handjevol christenen over. In Saudi Arabië worden christenen stelselmatig gemarteld door de religieuze politie van het land.
Kortom: in de moslimwereld vinden op ongekende schaal etnische zuiveringen plaats. De onderwerping van het Vaticaan aan de islam is, samen met de anti-Israël houding, daarom nu al één van de grootste morele misdaden van de 21e eeuw.

Bron via xander nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten